.

.

پایان جشنواره‌ی شعر دفاع مقدس در خراسان رضوی

altدر پاپان این جشنواره سردار زهی معاون طرح و برنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس درباره  شعر دفاع مقدس و نقش عاشورا در آن سخنرانی کرد.

 

به گزارش سایت ساجد، به نقل از سپاه نیوز؛ سردار عباس حسینی زهی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره استانی شعر دفاع مقدس خراسان رضوی و نکوداشت "قاسم سرویها" که شامگاه گذشته (دوم دی) در تالار نور مشهد برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ سرمایه معنوی ملت است که زمان حال را به گذشته و آینده پیوند می‌زند و زندگی و شخصیت آدمی را عمق می‌بخشد. او فرهنگ غنی را افزونی‌بخش ویژگی روحی ملت خواند و افزود: فرهنگ ضعیف در برخورد با فرهنگ‌های دیگر فاقد قدرت انتخاب است که به صورت فرهنگ مغلوب درمی‌آید.
نماینده رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تأکید کرد: عاشورا در اعتقادات شیعه و دفاع مقدس در انقلاب اسلامی جریان فرهنگ‌ساز حرکت‌آفرین و تحول‌زا بوده‌اند و قرابتی نزدیک به هم دارند.
معاون طرح و برنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شکل‌گیری فرهنگ دفاع مقدس را بر پایه ایثار، جهاد و شهادت خواند. وی هنر را بستری مناسب در این مسیر دانست و گفت: شعر وسیله‌ای مؤثر برای بیان حقیقت و ابلاغ پیام است. شعری که از فکری ولا و دلی مصفا بجوشد و در جهت پر کشیدن انسان به عالم بالا نورافشانی کند، به تعبیر پیامبر (ص)، در شمار حکمت قرار دارد. در ادامه این مراسم سرهنگ محمد احراری - مدیرکل اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی - با بیان این‌که چهارمین جشنواره دفاع مقدس تحت عنوان "لاله‌های سربلند" نسبت به دروه سوم، پنج‌درصد رشد کمی داشته است، اظهار کرد: جشنواره از رشد کیفی نیز برخوردار بوده است، البته با آن‌چه باید انجام دهیم، خیلی فاصله داریم.
او تأکید کرد: شاعران خراسانی باید تلاش کنند که جشنواره دفاع مقدس محدود به همین مراسم نشود و به صورت یک جریان شعری در استان راه بیافتد. مدیرکل اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی ادامه داد: برقراری جلسات مستمر شعر دفاع مقدس منجر به برگزاری پنجمین جشنواره استانی شعر دفاع مقدس در شأن و بضاعت استان خواهد شد. احراری با پوزش خواستن از حاضران داخل سالن که به صورت ایستاده تماشگر مراسم اختتامیه بودند، غیرقابل پیش‌بینی بودن حضور هنرمندان را دلیل کمبود صندلی برای نشستن عنوان کرد.
همچنین محمود اکرامی‌فر - شاعر و دبیر علمی نوزدهمین کنگره شعر دفاع مقدس - در این مراسم با بیان این‌که کنگره شعر دفاع مقدس قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین کنگره شعر فارسی است که 19 سال سابقه برگزاری دارد، پیشنهاد کرد، طرحی جامع برای نظریه‌پردازی و تئوری‌پردازی دفاع مقدس تدوین شود تا شعر دفاع مقدس فراتر از کنگره شعر به کرسی دانشگاه کشور راه یابد و در تاریخ ادبیات ایران ماندگار شود که سردار حسینی زهی از قرار گرفتن این پیشنهاد در دستور کار خبر داد.
در ادامه تعدادی از شاعران استانی به شعرخوانی پرداختند. سپس مراسم نکوداشتی برای "قاسم سرویها"، شاعر، ‌پیشکسوت جبهه و جنگ، پدر دو شهید و یک آزاده برگزار شد و از 15 شاعر که آثارشان در داوری جشنواره برتر شناخته شده بود، تجلیل به عمل آمد. همچنین از دو جلد کتاب "لاله‌های سربلند" که شعرهای چهار دوره جشنواره بود، رونمایی شد.
امان‌الله میرزایی، هاشم رضازاده، سیدحسن مبارز، علی کرخی، موسی عصمتی و مریم مهرآذر برگزیدگان بخش ایثار و شهادت جشنواره بودند. در بخش دفاع مقدس در آینه‌ی حماسه‌ی عاشورا نیز جواد اسلامی، هادی محمدعلی‌پور و ایمان کرمی برگزیده شدند.
مقام‌های برتر بخش مقاومت ملل و ستمدیدگان جهان نیز به زهرا گریزپا،‌ سیدمسلم موسوی و اسماعیل بختیاری رسید. همچنین معصومه سادات وزیری، مریم اسلامی و سیدروح‌الله موسوی برگزیدگان بخش شعر کودک با رویکرد دفاع مقدس شدند.
در این مراسم از پیشکسوتان عرصه شعر استان خراسان از شهرهای سبزوار و نیشابور و تربت جام و تربت حیدریه تقدیر شد. خدابخش صفادل، محمد پروانه، حسن عبدی، علی‌اکبر ضیایی و حسین شنوایی پیشکسوتانی بودند که در این مراسم از آن‌ها تقدیر شد.

نظرات 2 + ارسال نظر
عشاق الزهرا یکشنبه 5 دی‌ماه سال 1389 ساعت 10:52 ب.ظ http://kheibarioun.blogfa.com

سلام لینک تون کردم نوبت شماست یادتون نره التماس دعا

عشاق الزهرا دوشنبه 6 دی‌ماه سال 1389 ساعت 09:22 ب.ظ http://kheibarioun.blogfa.com

سلام لینک شدید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد